Nya bilder

Sista tiden har jag gjort ett gäng nya bilder. Alla kommer från originalfoton som jag tog för flera år sedan, men som sedan har legat och dammat på mina hårddiskar. Fram tills nu! Jag älskar dessa perioder när kreativiteten väcks och jag plötsligt kan skapa nytt igen. Varje gång väcks elden inom mig och jag lovar mig själv att aldrig komma ifrån mitt skapande igen. På ett sätt är jag nog aldrig ifrån det; jag går med det i mina tankar och bilder marineras i mitt huvud. Ibland i flera år. Vissa i tio år. Men det gör ju faktiskt ingenting.

Här är ett urval av mina nya bilder. Ni kan följa mig på Flickr och Facebook och Instagram om ni vill följa just fotokonsten.

Nu när jag ser på dessa bilder tänker jag att den röda tråden är tankar. Tankar som spretar åt olika håll, vill olika saker, inre splittringar och alldeles för många överväganden. En längtan att fly undan ambivalensen, sjunka under ytan och få lite lugn och ro. Trasslet som vi alla bär med oss. Det som vi inte kommer undan.

”Race”
”Story time”
”Airing”
”Considerations”
”Tangle”

Den översta bilden ”Race” är fotad på Island, med foten av en glaciär som fond. Jag var där för att fota med min vän Victoria och vi hade två magiska veckor fulla av fotande och upptäckarglädje. På Island fotade jag också min serie ”The Sleep Project” som handlar om tillståndet mellan att vara vaken och somna.

Andra bilden ”Story time” har jag tagit på min familjs lantställe, där jag fotar en stor del av mina bilder. I samma skogsglänta har jag fotat bland annat denna bild och denna.

Tredje bilden ”Airing” är fotad i vår gamla lägenhet, en mysig tvåa på 57 kvadrat och riktigt skafferi i köket. Där tändes min passion för fotokonsten. En eld som aldrig kommer slockna 🙂

Fjärde bilden ”Considerations” är fotad i en pool på Bali. Min sambo Tomas ställde upp och var modell på ett antal bilder den resan. Den här bilden är också från Bali (självporträtt). Och denna (med Tomas som modell).

Sista bilden ”Tangle” är egentligen en extra bild som jag tog i samband med denna. Men jag har insett i efterhand att jag gillar den här bilden. Nedan ser ni den i färg också!

”Tangle”

Har också en hemsida, för den som är nyfiken 😉

Lämna ett svar