Beata

Beatus=´lycklig; salig`. Sådär superlycklig är jag kanske inte hela tiden men helt klart nöjd när jag får stå utomhus med min kaffekopp och blicka ut över underbar natur. Jag är född på 80-talet och jag bor högst uppe på ett berg i Göteborg med min man, två barn och en liten hund.

Jag är utbildad kulturprojektledare och fotograf. De tio senaste åren har jag fokuserat på min fotokonst. Jag har parallellt med konsten haft en mängd olika jobb, både som fotograf och som annat.

För några år sedan insåg jag att jag inte kommer orka leva ett osäkert liv som konstnär/frilans och påbörjade därför en resa mot ett mer stabilt liv, en tanke som för mig var helt ny. Denna resa har bl.a. inneburit studier på både audionomprogrammet och bibliotekarieprogrammet. Jag har behövt ta uppehåll från båda i perioder, och jag har skrivit om mina tankar kring livsval mycket på bloggen. Efter 1,5 år på audionomprogrammet bestämde jag mig för att satsa på fotograferandet igen.

Hösten 2020 avslutade jag äntligen min kandidatutbildning i fotografi. Det var en miljö som fick mig att må dåligt och därför tog jag ett uppehåll i fyra år. Att jag till sist gick klart det sista året är jag fruktansvärt stolt över. Det var inte lätt att gå tillbaka men jag gjorde det och har nu min Konstnärliga kandidatexamen i fotografi!

Jag skriver mycket om framtid och yrkesval här på bloggen. Genom att skriva här inne känner jag hopp och lugn. Jag vill förmedla den förtröstan och andliga närvaro som jag känner när jag skapar mina bilder, skriver mina texter, skapar rum för stillhet eller vandrar ute i naturen.

De ämnen jag återkommer till i mitt skrivande är oro, tillit, beslutsångest, livsval, gränser/integritet, att gå vilse, intuition, drömmar och framtid. Allt det där existentiella som vi delar med varandra. Låt oss tillsammans vrida och vända på livet och prata om de nyanser som skimrar så vackert!