Beata

Jag heter Beata Rydén. Jag är född 1985 och jag bor högst uppe på ett berg i Göteborg med min sambo, våra två barn och en liten hund.

Jag är utbildad kulturprojektledare och fotograf. De tio senaste åren har jag fokuserat på min fotokonst. Jag har parallellt med konsten haft en mängd olika jobb, både som fotograf och som annat.

För några år sedan insåg jag att jag inte kommer orka leva ett osäkert liv som konstnär/frilans och påbörjade därför en resa mot ett mer stabilt liv, en tanke som för mig var helt ny. Denna resa innebar 1,5 år på audionomprogrammet, som sedan avbröts då mina tvivel sköt i höjden och jag kände att jag måste ge det där fotograferandet en sista chans.

Hösten 2020 avslutade jag äntligen min kandidatutbildning i fotografi. Det var en miljö som fick mig att må dåligt och därför tog jag ett uppehåll i fyra år. Att jag till sist gick klart det sista året är jag fruktansvärt stolt över. Det var inte lätt att gå tillbaka men jag gjorde det och har nu min Konstnärliga kandidatexamen i fotografi!

Min brokiga resa har gett mig en insikt i hur kriser kan utveckla oss som människor, hur vi ibland går vilse men hur vi alltid kan hitta vår väg igen genom att våga lita till oss själva och söka efter intuitionen igen.

Genom att skriva här inne känner jag hopp och lugn. Jag vill förmedla den förtröstan och andliga närvaro som jag känner när jag skapar mina bilder, skriver mina texter, skapar rum för stillhet eller vandrar ute i naturen.

De ämnen jag återkommer till i mitt skrivande är oro, tillit, beslutsångest, livsval, gränser/integritet, att gå vilse, intuition, drömmar och framtid. Allt det där existentiella som vi delar med varandra. Låt oss tillsammans vrida och vända på livet och prata om de nyanser som skimrar så vackert!