A look into my studio

I am so happy for my studio! We moved to our new place in May this year, and before moving in I knew that I would get a whole room of my own, a room where I could organize all my photography stuff as well as work with editing and writing. In here I keep all my props, costumes, photography equipment, hard drives, business papers, note books and prints. I drink coffee, write blog posts, answer to emails and studies for my school. I am so incredibly happy to have a room of my own. To be able to close the door and have a space in which I know exactly what to focus on: work. When I´m in my studio I don´t do anything else (except maybe hang around on Facebook a little too much!) and when I leave the studio I know that I can relax, watch television and read. 

Åh vad jag är glad för min studio! Vi flyttade till vårt nya ställe i maj i år, och innan vi flyttade in visste jag att jag skulle få ett helt eget rum där jag kunde organisera och förvara alla mina fotoprylar, och jobba med redigering och skrivande. Här förvarar jag all min rekvisita, kostymer, fotoutrustning, hårddiskar, företagspapper, anteckningsböcker och utskrifter. Jag njuter av flera koppar kaffe om dagen, skriver blogginlägg, svarar på mail och pluggar för skolan. Jag är så otroligt glad över att ha ett alldeles eget rum. Att kunna stänga dörren och ha ett utrymme där jag vet precis vad jag ska fokusera på: arbete. När jag är i min studio gör jag ingenting annat (förutom att kanske kolla Facebook lite väl många gånger!) och när jag lämnar studion vet jag att jag kan slappna av, se på teve och läsa.


Right outside the window I have lots of beautiful flowers and trees. The yard is amazing. To have something green to look at when I turn away from the computer is very soothing.


If you don´t have access to a whole room where you can organize your work, I would recommend you to choose a place in your apartment/house, where you can keep your work stuff. In our last apartment I had a working bench and some shelves above, where I kept my equipment and my papers. I decorated the wall with inspirational pictures and quotes, and created a small creative work place for myself. Some good areas for a work place might be in the hallway, a wall in the bedroom, or a wall in the living room.


Alldeles utanför fönstret är det fullt med blommor och träd. Innergården är fantastisk. Att ha någonting grönt att titta på när jag vänder mig bort från datorn är väldigt lugnande.


Om du inte har tillgång till ett helt rum där du kan organisera ditt arbete, skulle mitt tips vara att välja en plats i din lägenhet/hus, där du kan förvara dina jobbsaker. I vår senaste lägenhet hade jag en arbetsplats bestående av en bänkskiva på pallar och några hyllor ovanför, där jag hade min utrustning och mina papper. Jag dekorerade väggen med inspirerande bilder och citat, och skapade en liten kreativ arbetsplats för mig själv. Några bra platser för att inreda en arbetshörna skulle till exempel kunna vara hallen, en vägg i sovrummet eller en vägg i vardagsrummet.

Lämna ett svar