Work in progress och att dela med sig av sitt skapande

workinprogressJag har verkligen inga problem med att dela med mig av mitt skapande. Jag tror det är för att jag i så många år höll allting för mig själv. Jag var väldigt innesluten och berättade inte ens för någon att jag skapade bilder i datorn. Jag var helt livrädd för vad folk skulle säga om jag visade någonting.

En orsak till att det var så läskigt att visa det jag gjorde var att jag hängde upp mycket av min person på mina prestationer. Jag funderade mycket på om jag ens hade rätt att vara kreativ, och jag trodde att det låg i händerna på någon annan att bestämma det. Är jag en sådan som skapar bra eller dålig konst? Är jag en sådan som får skapa, eller borde jag sluta upp med desamma? Sådär höll jag på att tänka.

Tills jag en dag sökte till Fotohögskolan och inte kom in. Jag blev så fruktansvärt besviken, eftersom jag hade behövt den bekräftelsen så mycket. Men efter det bestämde jag mig för att köra på själv med mitt skapande och strunta i att leta efter tillåtelse från någon annan. Det tycker jag är så otroligt viktigt än idag: Vänta inte på någon annans tillåtelse att få vara kreativ och ta plats med ditt skapande. Oavsett om du känner för att dela med dig eller inte så har du alltid rätt att skapa! Du måste inte ens vara bra! Det är okej att bara skapa för att du vill. Du kan dela med dig av precis det du vill på internet, det gör ingenting om ingen tycker att det är bra! Så befriande det är att komma till dessa insikter. Mitt enda tips om du inte vågar komma igång är att bestämma dig för att det är DU som ger dig själv tillåtelse att börja skapa. Du behöver ingen annans tillåtelse. Bara du bestämmer vem du ska vara i den här världen. Sätt igång med att definiera dig själv!

Här ser ni i alla fall en work in progress (alltså en bild som jag håller på att arbeta med). Den är helt spontan och kom till av att jag hittade två olika bilder som jag började lappa ihop. Det är snabbt gjort än så länge, mest för att jag skulle se vart bilden kan ta vägen. Det ska bli spännande att se hur det blir 🙂

Lämna ett svar