Jag är med i tidningen Kamera & Bild

Jag har en underbar nyhet! Nu i februari kom nya numret av tidningen Kamera & Bild ut och jag är med i den tillsammans med min kollega Victoria Söderström. Jag och Victoria jobbar ju ihop och tillsammans kallar vi oss för Sagoakademien. Jag ryser lite varje gång jag säger Sagoakademien för jag tycker det är så fint! Framför allt passar det oss två så otroligt bra.

Jag och Victoria träffades när vi gick på Fotoskolan Jönköping. Vi fann varandra direkt i vår gemensamma fotostil och sedan dess har vi jobbat ihop. Fotat ihop, föreläst ihop, haft workshops och bara inspirerat och peppat varandra galet mycket! Det är fantastiskt att ha en samarbetspartner när en håller på med kreativa grejer.

Och nu har alltså tidningen Kamera & Bild gjort ett fantastiskt fint reportage om Sagoakademien.

Sagoakademien uppstod på ett café i Jönköping, när jag och Victoria satt och var peppade på en massa idéer som vanligt. Vi började känna att vi behövde ett ett gemensamt namn, som ett paraply att gå under. Istället för att behöva säga båda våra namn hela tiden skulle vi också kunna ha ett gemensamt namn. Sagoakademien kom till oss ganska snabbt, eftersom vi brukar prata om sagor och fantasi. Det känns så fint att vi är som en liten akademi, jag och Victoria, som kan dela med oss av vår kunskap till andra!

I höstas åkte jag och Victoria till Stockholm och klev in på den mysiga redaktionen hos Kamera & Bild. De är ett litet gäng som jobbar ihop och som är himla trevliga. Vi fick prata med Johan som har gjort ett helt fantastiskt jobb med att sammanställa allt som sades. Jag och Victoria pratade i flera timmar, fyllde i varandra och berättade supermycket om oss själva och vårt fotande. Vi hade så mycket att säga! Och Johan lyckades få ihop vem som sa vad och han har verkligen fångat vår essens. Jag blir verkligen tacksam när andra förstår mig och det jag vill förmedla.

Reportaget blev dessutom mycket längre än vad jag trodde. 12 sidor! Med massor av våra bilder. Tycker det är så fint när en bild får ta upp en hel sida, och när det varvas med att några bilder är lite mindre. Detta uppslaget är så fint med de blå färgtonerna. Passar så bra ihop!

När jag var liten var faktiskt en av mina drömmar att få ha en sådan här faktaruta. Tack vare fotograferandet har jag fått äran att få flera sådana här faktarutor. Det är något fint med det tycker jag. Att en lite kort får beskriva sina intressen och vad en gör. Som en liten liten beskrivning av ens person!

Sagoakademien fick dessutom hela framsidan på tidningen! Detta är Victorias fantastiska bild Keep on Keeping On. Den passar ju helt perfekt som framsida! Tror dessutom att den röda färgen är väldigt bra att ha på ett omslag då den drar till sig blickar.

Tidningen finns ute att köpa i affärerna nu. Det finns en massa annat bra att läsa i tidningen också, som ett reportage om instagramproffset Carl Johan Johansson som heter @locarl på instagram. Han har något fler följare än mig haha! (108 0000!)

Idag sitter jag i arbetsrummet och njuter av det underbara ljuset. Solen lyser därute och himlen är just nu helt blå! Åh det är så härligt att sitta med datorn invid fönstret. Förut hade jag den mot den innersta väggen i rummet. Kan inte fatta hur jag tänkte då?

Nu ska jag ta min tredje kopp kaffe. Hoppas ni får en underbar dag!

4 comments / Add your comment below

  1. Hej Erik! Tack så hemskt mycket! Vad synd att tidningen inte finns i Frankrike! Men jag förstår att det finns många andra bra tidningar 🙂 Jag blir så glad att du läser min blogg och att du gillar mina bilder. Det värmer så mycket <3 <3 <3 Hoppas du har det bra! Kram från Sverige!

  2. Hej Beata

    Congratulations för publikationen dina vackra bilder i tidskriften ”Kamara och bild”. Tyvärr kan man inte finna den tidskriften i Frankrike. Vi har dock franska fototidskrifter som ”Chasseur d’images” till exempel).
    Jag ska förtjäna att titta på dina bilder i ”Imagine a bird”. Jag har alltid beundrat ditt kreativitet som du uttrycker mycket bra genom bilderna. Klart läser jag regelbundet ”bloglovin” som är intressant.
    Med hjärtliga hälsningar
    Erik (Frankrike)

  3. Tack <3 Det känns väldigt roligt och lite surrealistiskt nästan att man plötsligt är med i en av fototidningarna! Konstigt när sånt händer och svårt att ta till sig. Men jag försöker verkligen njuta! Åh vad roligt att du gillar namnet, tycker också att vi lyckats hitta ett namn som stämmer bra in på oss 🙂

Lämna ett svar