Måndagslänkar: Att sätta gränser, tappa bort sitt hjärta och att skriva för andras skull

Nu tänkte jag att vi skulle kolla på lite tänkvärda länkar som jag har samlat på mig den senaste tiden.

Sofia skriver om att minska bruset:

Det kommer alltid att finnas mer information än vad du klarar att konsumera. Så att sätta gränser för sig själv kan vara ett sätt att njuta av det du faktiskt tar del av just nu, och inte bara måste stressa igenom för att få det gjort.

Gränser alltså. Jag älskar dem haha! Tyvärr är jag dålig på det själv. Men förra året fick jag en sådan insikt att gränser faktiskt minskar ångesten i livet.

Sandra har gjort en digital detox och funderar mycket kring sitt bloggande:

När jag haft en anställning har det alltid varit så lätt för mig att hoppa på nästa grej, hur osäker den än har varit. Jag har alltid känt att det viktigaste är att följa sitt hjärta och hittills har det gjort mig väldigt lycklig. Nu står jag inför ett motsatt beslut och är helt livrädd för jag vet inte längre vad mitt hjärta vill.

Tror jag fastnar extra mycket för denna text då jag själv har haft ett år av förvirring. Att inte känna vad ens hjärta säger tycker jag är läskigt och det är jag i just nu.

Tycker att Influencers of Sweden har enkla och tydliga inlägg med en massa bra bloggtips! Här har de skrivit om missar att undvika när du skriver:

Människor är först och främst intresserade av sig själva. Det tror jag vi alla kan vara ärliga och erkänna. Precis som att vi älskar att prata med människor som är intresserade av oss, så älskar vi att läsa texter som får oss att känna oss sedda. Som utstrålar empati och välvilja. Som belyser våra problem och lovar att lösa dem.

När jag läser de olika tipsen tycker jag först att det är självklart, men sedan inser jag att jag säkert gör flera missar hela tiden. Det är så otroligt lätt att krångla till det när man skriver!

Såhär kvällsmysigt är det i mitt arbetsrum 🙂

I veckan ska jag:

  • Skypea med Victoria och planera inför en föreläsning vi ska ha i Norge nästa vecka. Väldigt pepp på detta!
  • Åka till Bankeryd för att ta ner Sagoakademiens utställning (alldeles för snart men hela utställningen planerades i all hast så det blev tyvärr en kort period den här gången.)

Plus dricka en massa kaffe, äta en ny veganglass som jag har hittat och börja läsa en ny bok! Kram på er <3

4 comments / Add your comment below

  1. Jag tycker du skriver så kloka saker så självklart vill jag involvera dig i mina inlägg. Tycker också det är fint! Så fint med bloggvärlden att man kan länka till varandra och tipsa andra om varandras visdom <3 Ja precis haha! Jag önskar nog att jag var bättre på att hålla mig till mina gränser ibland, men jag lär mig 😉 Tack detsamma! <3 Kram!

  2. Jajjemen, det är här jag sitter och jobbar 🙂 Egentligen är det ett helt rum men hörnan är ju helt klart enklast att fotografera så slipper man städa haha 🙂 Ja visst är det kul att hitta till andra bloggar genom länkar! Det älskar jag också! Stor kram och tack för att du läser <3

  3. är det där din lilla arbetshörna!? så mysigt isf! och vad roligt med länktips, får alltid massa nya bloggar att klicka in på då :))

  4. Tack för att jag fick vara en del av ditt inlägg. Det känns fint!
    Gränser är bra och tydliga. Det gäller bara att hålla sig till dem. 🙂
    Hoppas att din vecka blir fin och att veganglassen är god.

Lämna ett svar