Bloggar jag tycker bäst om just nu

Att följa bloggar konsekvent är nytt för mig detta året. För mig skiftar det vilka bloggar jag gillar mest. Mitt bloggläsande följer mitt liv. I perioder behöver jag läsa om känslor och djupa tankar, och i perioder mår jag bra av att läsa om ytliga saker, vardagsbestyr och filmtips.

Här är de bloggar jag gillar mest just nu:

Lizette har jag precis upptäckt via instagram. Hon har en underbar estetik, både med kläder, hår och sina fotografier. Jag älskar det här inlägget där hon så öppet delar med sig av sitt liv just nu. Känner att jag blir inspirerad och kanske också ska dela med mig lite mer av vad som händer rent konkret i livet?

Wildas blogg är stabil och tänkvärd. Jag känner att jag kan lita på hennes blogg. Den finns alltid där. Den förställer sig inte utan är ärlig och öppen. Det är skönt i dagens medieklimat där alla försöker vara perfekta.

Jessicas blogg har jag inte läst så länge. Men precis som Wilda är hon öppen och nära med sina ord. Hon bjuder in läsaren rakt i hjärtat och sätter ord på hur det känns i olika faser i livet. Hon känns väldigt känslomedveten och sätter ord på sitt liv på ett begripligt och vackert sätt.

Lite tankar om bloggande:

Jag gillar bilder på bloggaren. Alltså självporträtt. Det räcker med en enkel bild. Kombinerat med lite vardagsbilder som knyter an till texten blir det en fin helhet. Jag skulle vilja lägga upp fler bilder på mig själv men jag är för lat (självporträtten på mig är mobilbilder i detta inlägg!)

Precis som Lizette skriver tycker jag att bloggare är lite hemliga. Jag undrar ofta vad en bloggare tjänar pengar på (är det bloggen eller vill personen bara ge en bild av att det?) samt vad personen går för utbildning/jobbar med. Dels vill jag veta för att personer ibland ger sken av något som inte stämmer, men mest för att jag är nyfiken. Jag älskar att veta vad folk gör i sina liv.

Jag har nästan en besatthet av att läsa intervjuer och reportage och ta reda på vad personen gör, var hon bor, har för intressen med mera. Jag tror det handlar om något grundläggande som att få spegla sig i andra människor. För jag blir ju mest glad när personen liknar mig och kan spegla mig i mina intressen och mitt liv.

 

5 comments / Add your comment below

  1. Tusen tack för dina värmande ord. Jag sitter här och läser ikapp bloggar och nu blev jag så rörd att jag bara stannade upp i min dag. Tack! <3 Finare ord kan jag inte få. Och som svar på tal har jag faktiskt skrivit ett inlägg om vad jag gör på min utbildning precis 🙂
    Jag känner också att din blogg alltid är geniun och nära, och ger mig så mycket nya idéer. Jag har tre-fyra utkast som alla är inspirerade av dina tankar. Ibland blir det inget inlägg för att jag hinner förflytta mig för långt bort från grundtanken innan det blir klart, men jag vill att du ska veta det. Du ger mig nya perspektiv varje gång jag dyker in här.

  2. Åh tack Jessica! Jag har upptäckt att jag har ett enormt behov av att dela med mig av mina tankar så det är liksom därför jag bloggar 🙂 Vad kul att du läser!!! <3 Kram

  3. Nej men gud vad roligt att höra!!! Och så himla kul att vi tänkte på detta båda två 😀 Vilken ära att få komma med hos dig <3 Kram!

  4. Nej men vad glad jag blir av att läsa 🙂 det roliga är att jag idag tänkte göra ett precis likadant inlägg som dig och där står du med på min lista, haha vad kul. Kram på dig!

Lämna ett svar