Äkta istället för perfekt

Att sträva efter sanningen i sitt eget liv. Den innersta kärna av ”ja” till det som är allra viktigast. Låta det andra flagna bort som gammal färg. Så att det innersta kan lysa starkt.

Att inte låta sig förvillas av hur saker skulle kunna vara. Inte gå vilse i beslutsvägar därför att man letar efter det perfekta. Att istället känna efter var äktheten finns i varje steg. Vandra sig fram mot sin egen sanning. Kanske det perfekta inte ryms i det?

Kanske den sanna vägen lite oftare består av ojämnt underlag, hårda vindar och en större osäkerhet. Men kanske gör det ingenting att det inte är perfekt. Om det är äkta, om det är din sanning?

Kanske kan känslan av att vara sann mot sig själv, att inte sträva efter att undvika livets skavanker utan acceptera dem, fungera som ett slags skydd? En försäkran mot meningslöshet och tomhet.

Jag tror i alla fall att jag behöver förstå att det perfekta inte är det bästa. Istället för att sträva efter det perfekta valet i olika beslutssituationer, ska jag försöka sträva efter det som är sant. För mig.

6 comments / Add your comment below

  1. Näe.. men nu kom jag att tänka på folk jag hängde med 2003-2005 ungefär. De pluggade musik på Hvitfeldtska. Du skulle kunnat ha vatit kompus med dem.. hm

  2. Nej det känner jag inte igen tyvärr 🙂 Annars är det om du läst Kulturvetenskap 2006? 😀

  3. Men va roligt! Åh… undrar varifrån? Vad pluggade du i Gbg? Vad är ISGY? 🙂

  4. Hej! Jag känner igen dig så himla mkt från förr men kan inte placera dig. Det kan vara ISGY, Hagabion eller möjligtvis humanisten på GU.. vet inte…

Lämna ett svar