Att fota i dimma skapar mystik och drömska världar

Jag skrev ju om den magiska dimman över fälten förra veckan. När jag och mamma åkte till landet fick jag uppleva en av de vackraste dimmorna jag varit med om. Det var en sån dimma som kändes som ett tjockt täcke som låg över dalen. En sån där dimma som täcker allt och är tjock och gulvit.

Det som är så himla fint med dimma är att den skapar en ny slags värld. Den suddar ut det hårda och förvandlar skog och mark till en slags målning. En målning som viskar: Kom! Kliv in i mig och upptäck en ny värld. Ja, nu ser ju på bilden ovan! Allt blir liksom hemligt och annorlunda. Som om en parallellvärld har öppnat sig mitt i vår vanliga värld!

Morgonen efter jag hade varit ute och fotat låg dimman kvar och jag sprang ner (vårt hus ligger på ett berg) och fotade igen. Den här gången tog jag på mig en klänning i lite härliga färger för jag tänkte att det kunde bli vackert till de jämna nedtonade färgerna som skapas av dimman. Dimman var inte lika tjock dagen efter men den blir ju ändå väldigt vacker.

Dimma skapar spännande figurer och framhäver nya objekt att fotografera. Som det här trädet till exempel. Det är redan ett fint träd där det står. Halvt och gängligt. Lite skilt ifrån de andra träden. Men tack vare dimman så skapas en vacker fond av suddiga träd i bakgrunden, något som gjorde att trädet blev ännu mer spännande att fota.

Tyvärr ser ju dimma mycket tråkigare ut i stan, men min plan är att ändå ta mig ut i Slottskogen och fota nästa gång det är dimma. För grejen med dimma är att den skapar en stämning i bilderna som är SÅ fin. Och det behöver inte ens vara mycket dimma för att en ska nå den effekten!


Some more images from my magical days on the countryside where the fog was so thick and beautiful. Fog is amazing to photograph in and it creates such magical images!

Lämna ett svar