Favoritfotoplats Sandsjöbacka

Det finns en helt otrolig plats söder om Göteborg som heter Sandsjöbacka. Sandsjöbacka är ett naturreservat som går mellan Göteborg, Mölndal och Kungsbacka. Jag älskar Sandsjöbacka på grund av de vidsträckta ljunghedarna. För mig påminner det här landskapet lite om Island, förutom att det är en massa träd överallt.

Förra veckan åkte jag hit med Tomas som assistent för att ta ett självporträtt. Vi gick upp alldeles för tidigt för att hinna innan soluppgång. När vi gick nedför trapporna för att hämta bilen kantades himlen av en svag rosa nyans, men det var fortfarande väldigt mörkt. Vi hade packat ner en termos med kaffe och jag hade en extra fotoklänning med mig, mina trollsländor och bomullsmoln. Jag planerade för att ta två självporträtt, och jag hade den vita byxdressen på mig från början, för jag visste att jag skulle ta den bilden först.

Beata Rydén 2015Utsikt uppe från ljungheden.

pavagPåväg in från parkeringen. Jag var glad för min dunjacka för det var kallt!

trappaDet är jättemysigt på stigarna för ibland klättrar man över olika staket mot betesdjuren.utsiktUppe på ljungheden. Såhär såg det ut precis när vi kommit dit.

Beata Rydén 2015Jag hade bett Tomas att följa med och filma lite bakom kulisserna.

Beata Rydén 2015Beata Rydén 2015Beata Rydén 2015   Testfotografering för molnbilden. Tyvärr blev det lite stressigt. Vi gick fel i början så solen började gå upp och jag fick skynda mig en del. Men såhär i efterhand är jag väldigt nöjd med att det kom med lite solljus i bilden ändå! Det passar känslan jag vill ha i bilden. Jag håller på att redigera den just nu 🙂

Beata Rydén 2015

Såhär såg det ut sedan när jag var ”in action” med min kostym och rekvisita.Beata Rydén 2015

Utsikt mot Sandsjön.tomas Beata Rydén 2015

Otroligt vacker soluppgång!flwrOch blommorna stod tappra uppe på heden!

Efter utflykten kom jag hem och drack massor av värmande kaffe medan jag laddade över bilderna till datorn. Det finns ingen bättre känsa än att vara ute i flera timmar för att sedan komma in igen, speciellt när man har en massa bildmaterial med sig hem!

1 comment / Add your comment below

  1. Pingback: Dreamers Army |

Lämna ett svar