En dag med rosor i studion

©Beata Rydén 2016

Idag har jag fotograferat rosor i studion för att kunna använda i en bild som jag jobbar med. Jag skulle egentligen ha fotat igår, och jag hade köpt en enormt ståtlig ros som var stor och hög. När jag kom hem satte jag den i en vas med vatten och beundrade den. Tills efter en timme… då var rosen alldeles förtvivlad! De färgstarka bladen låg platta och den såg inte alls ut som den ros jag hade köpt. Jag provade under hela dagen att ställa den på olika ställen i lägenheten och också i svalen om det hade varit för varmt. Men efter dagen var den helt slut. Varför hände detta? Min teori är att när personalen packade in rosen så lämnade dem ett hål för stjälken. Det var riktigt kallt när jag gick hem, så jag funderar på om den blev köldskadad på vägen hem? Jag var nog bara ute i tio minute, men det kanske räcker?

Beata Rydén 2016

Idag var jag alltså tvungen att köpa en ny ros. Efter ett besök hos mamma på förmiddagen gick jag ner en sväng på stan till samma blomsteraffär. Men den här gången köpte jag istället ett rea-pack med flera rosor för 20 kr. Tyckte dessutom de var fina! Urblekt rosa och påväg att blomma ut. Jag tror också att det kommer passa bättre med rosor som inte är helt perfekta, för att ge rätt känsla till bilden.

Beata Rydén 2016

När jag börjar jobba i Photoshop ska jag klippa in rosen i en annan bild som redan har tagits.

Beata Rydén 2015 Beata Rydén 2015När jag var klar satte jag rosen jag fotograferat i en blå liten vas som vi fått av min farmor. Så fint!

4 comments / Add your comment below

  1. Nej de lever sitt eget liv! Och så snopet när man köper något extra fint och det bara vissnar direkt haha :p konstigt det där!

  2. Vad knasigt och tråkigt med den ledsna rosen. Ibland förstår jag mig inte alls på de växter jag har här hemma heller 😛

Lämna ett svar