Om du vill undkomma hettan, hoppa då in i elden.

whatif©beataryden.com

Kära 2016. Jag har så många önskningar att dela med dig. Jag har så många drömmar som fått vänta. Nu ligger de på hög och är dammiga.

Kära 2016, nu är det skitiga 2015 slut och jag vill dela min lista inför det nya året med dig:

Jag önskar att jag kommer att hoppas. Våga hoppas på det jag vill. Hoppas på ett liv i mening som kan göra mig lycklig.

Jag önskar att jag kommer att våga. 2015 styrdes av rädsla. Jag önskar att jag kan låta lusten styra istället.

Jag önskar att jag kommer fortsätta vara kreativ, oavsett vad någon säger, oavsett vad som händer. Skapandet är för viktigt för mig för att ignorera det.

Kära 2016. Jag önskar så starkt. Kanske är det egoistiskt av mig, men jag tror faktiskt att jag måste vara egoistisk. Jag måste våga lyssna till mitt eget hjärta. Först då kan jag få energi att ta mig an världen som ligger och väntar.

Kära 2016. Jag vill inte gömma mig mer. Jag vill våga anta utmaningar. Jag vill våga möta rädslan.

Kära 2016, är Du året då jag hoppar in i elden? Möter mina rädslor?

Åh vad jag hoppas på det!

Bilden heter What if? och jag skapade den 2010 utifrån känslan att vara rädd för katastrofer. Att hela tiden gå runt och tänka: Tänk om? och inte våga öppna sina ögon. Bildens titel inspirerades av en låt från Coldplay:

”Every step that you take
could be your biggest mistake
it could bend or it could break
but that´s the risk that you take”

Titeln på inlägget är ett buddistiskt ordspråk. Tycker det säger så mycket om att man bara kan bli av med rädslor genom att möta dem, inte genom att låta sig styras av dem.

 

2 comments / Add your comment below

  1. Vilket underbart citat!!! Jag känner igen mig så mycket i känslan av att ta ansvar för ”hela världen”. Man tror ibland att man ska rädda alla andra, och glömmer bort sig själv. Jag hoppas ditt 2016 blir fantastiskt <3

  2. Alltså det här med att vara egoistisk. Läste den här på best of tumblr på facebook (av alla ställen) häromdagen och har inte kunnat sluta tänka på den: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/68/d6/69/68d669276e7d16bb25f5d5c26ecc7383.jpg

    Så himla betryggande och skönt. Ibland kan det kännas tungt att det finns några slags förväntningar på att en ska rädda världen när en har fullt upp med att hålla sig över ytan själv.

    Jag hoppas ditt 2016 blir makalöst!

    http://jessicaandersdotter.se/blogg/

Lämna ett svar