En lugn vinterdag

Beata Rydén 2016 Jag sitter i min studio med en kaffekopp som börjat kallna. Jag har varit sjuk i en vecka så jag är hemma från skolan. Försöker hänga med i statistikkursen hemifrån, men det är så lockande att bara sjunka in i min egna värld istället.

Beata Rydén 2016I Göteborg har vi haft riktigt mycket snö den senaste veckan. Jag bor vid kanten av Slottskogen och här blir fullt med ungar som åker pulka i backarna. Man måste gå omvägar på hundpromenaderna för att inte bli påkörd av ett glatt barn som skriker ”Se upp i backen!”.

tjorvenblommorTjorven smälter in i filten som hon ligger på 🙂

Det är svårt att veta med Tjorven hur kall hon blir. Igår kastade vi frisbee i snön tills jag upptäckte att hon fått is som frysit fast under tassarna. Då hade vi bara varit i den låga snön, men det kändes jättehemskt så jag skyndade hem för att duscha av isen. Tänk om djuren kunde berätta för oss hur de mådde, det skulle vara så mycket lättare ibland! Men de försöker ju kommunicera med oss hela tiden, problemet är att vi inte vet hur vi ska tolka dem.

Beata Rydén 2016De här fina tulpanerna står på vårt köksbord nu. Färgsprakande tulpaner mitt i den rasande vintern är fantastiskt! Som ett löfte om våren och ljusare tider, samtidigt som den vita snön gnistrar utanför fönstren.

Beata Rydén 2016

Hoppas ni har en fin dag <3

Lämna ett svar