Balansen mellan det inre och det yttre

tittarur

Jag är en person som går 100 % in i det jag gör. Gärna mer. Jag blir ofta väldigt fokuserad på det jag jobbar med. Detta gäller främst när det är mitt kreativa arbete. Vare sig jag arbetar med en bild, eller med text, så sugs jag in i den kreativa bubblan. Jag får ett flow, vilket är helt underbart. Jag kan sitta länge utan att äta, utan att bli trött. Kanske får jag ont i kroppen, men det är lätt att strunta i när flowet cirkulerar i kroppen och jag är nästan hög på den skapande känslan. Problemet är att jag kan ha svårt att hitta en bra balans mellan det kreativa flowet och det vardagliga livet. För jag vill väldigt gärna kunna kombinera dessa två. Jag läste igår på Johannas blogg (som för övrigt är helt otroligt inspirerande med sunda tankar kring entreprenörskap) ett citat från Jan Guillou: Inspiration är för amatörer. Jag tror själv mycket på detta, att lära sig hitta ett sätt att arbeta kreativt utan att behöva den där inspirationen hela tiden. Inspirationen kommer och går, och det där flowet tror jag egentligen inte är nödvändigt jämt och ständigt.

Det jag behöver lära mig är att hitta bättre rutiner för mitt skapande, så att jag lättare kan gå in och ut ur det som ett riktigt jobb. Men jag är en sån där person som måste jobba för att hitta rutiner och struktur, när det inte finns naturligt runt mig. Det är en av mina största svårigheter. Jag önskar så att jag var en strukturerad och disciplinerad människa! Det hade gjort saker kring mitt företag så mycket enklare.

kopp

Hur gör ni? Snälla dela med er om ni har några tips kring rutiner för det kreativa och hur ni balanserar mellan skapande och vardag!

1 comment / Add your comment below

  1. Jag råkar vara en sådan där strukturerad människa, och det har sina fördelar men även nackdelar :). Jag tappade glädjen lite för ett tag sedan just för att det är så lätt för mig att göra allt på rutin. Jag kom fram till att jag behöver få mer input i livet och inte bara hänga framför Photoshop. Jag tänkte att ju mer tid jag lägger på skapandet desto mer får jag gjort, men så är det inte alltid, råmaterial till att skapa måste också finnas. Hade gärna försökt att ge dig ett svar men jag vet faktiskt inte om jag kommer på en specifik grej som gör det lättare… kanske sätta sig ner en viss tid varje dag där du vet att du får mycket gjort (för mig är det på morgonen men det funkar bara när jag inte jobbar, dvs ytterst sällan)? Det gäller nog att göra det till en vana, som allt annat. Jag gör mina hushållsrutiner och träning och annat när jag kommer hem från jobbet och så sätter jag mig ner en stund efter det, jag får inte ro till att göra det om det finns saker att göra hemma (vilket det alltid finns på eftermiddagen). Oftast är jag jättetrött men har jag väl bestämt mig för att sitta där så kan jag tvinga mig till att sätta igång och oftast går det lättare efter det :).

Lämna ett svar