Jag håller balansen i livet som en pendel

Jag tycker att så mycket i livet handlar om att hitta balans. Balans mellan att vara i nuet och planera framåt. Balans mellan att vara i sitt skapande och att vara delaktig i sin omgivning. Balans mellan att komma någon nära men ändå hålla sunda gränser.

Jag har kommit fram till att jag är mer som en pendel. Istället för att hela tiden ha lika mycket på båda ytterligheterna så pendlar jag mellan dem. Jag går in helt i mitt skapande, för att sedan tröttna och kliva ut med trötta ögon. Jag spenderar en vecka helt ensam, för att sedan krypa ut ur min isolation och träffa massor av folk. Är det fler som håller på så där?

Jag var faktiskt lite orolig för det där förr i tiden. Har liksom försökt att vara så himla balanserad och jämn de senaste åren. Men nu börjar jag tvivla på om det verkligen är rätt väg att gå? Jag är tacksam över att slippa pendla för mycket i min vardag. Men jag vill inte heller bli för jämn. Jag vill inte missa livets toppar bara för att jag hela tiden håller i hatten och inte vågar gå ut där det blåser.

Jag tror att jag hittar min balans genom den där pendeln. Ibland är det mycket och ibland är det lite. Ibland är det hektiskt och ibland är det lugnt. Det viktiga kanske är just att det får variera, gå upp och ned. Att känna att det är okej att det är så.

Jag önskar att vårt samhälle var mer öppet för flexibilitet. Att det var mer anpassat efter variation. Att man kunde få anpassa sin arbetsdag lite mer efter hur man själv mådde. Att det inte krävdes av en att man ska vara samma hela tiden. Det är något av det jobbigaste jag vet. Kravet att alltid vara jämn och stabil och på topp. För jag är så olika varje dag och det vet jag att många är. Jag tror att många skulle må bra av att tillåtas följa sin egen rytm. Som naturen. Tänk på naturen. Tänk om den skulle tvingas vara samma hela tiden!

Hur håller ni balansen? Har ni något knep?


I feel that so much in life is about finding balance. How do you do to maintain balance in your life?

8 comments / Add your comment below

 1. Åh <3 Vad fint att det slår an hos dig! Tycker det är så himla skönt att höra att vi är fler som känner såhär! Ja, visst är det synd att samhället inte är mer anpassat efter oss! Jag tror egentligen att det är naturligt att det går upp och ner, precis som det gör i naturen! Och då borde egentligen samhället kunna följa vår rytm lite mer. Önska kan man ju i alla fall 🙂 Tusen tack för dina fina ord! Blir så glad att du gillar mitt inlägg <3 <3 <3 Och hoppas du har en superskön helg också!!! Kram!

 2. Åh vad fint att höra <3 Jag blir så glad! Det känns så himla skönt att vi är fler som känner på detta sätt! Vad bra det låter att du jobbar aktivt med att behålla din balans, både under "bra" och "dåliga" perioder. Jag känner igen det där att man kan känna sig så oslagbar när det är bra, för att sedan bli deppig. Jag har lärt mig att man lätt gör slut på all sin energi när man är pepp och glad, och då blir det ju naturligt att man blir deppig sedan när energin tar slut. Jag har jobbat mycket med att hålla i min energi och inte göra slut på all energi bara för att jag kan. Det är viktigt att spara lite energi så att det alltid finns lite extra! 🙂 Tack för dina kloka tankar! Så intressant att höra hur du tänker och vad roligt att du tycker om att jag skriver om detta! Kram <3

 3. Hej Sanna! Åh tack så hemskt mycket! Det värmer att höra <3 Och ja, jag förstår dig precis. Det är jobbigt när pendeln svänger för mycket. Det har jag upplevt mycket förr i tiden men nu känner jag att jag har en annan medvetenhet om det som också gör det lättare att inte dras med alltför mycket i svängarna. Även om det är svårt också! Det låter ju jättebra att du har hittat vad som funkar bäst för dig! Så fint att tänka att alla kan hitta sin egen svängradie! Kram <3

 4. Hej Lena! Åh vad fint att höra! Tack själv för din fina kommentar! Jag förstår precis hur du menar. Det är så viktigt att inte rusa på i för fort tempo, även om det är för att man är inspirerad och kreativ. Jag har verkligen lärt mig att kroppen alltid måste hinna ikapp, och att man måste lämna tid till det. Den där pendeln är både bra och dålig tror jag. Den gör att man just kan rusa på lite för mycket ibland, för att sedan behöva vila upp sig och hinna ikapp med sig själv. Tror som du säger att det är viktigt med de där pauserna!

  Tusen tack för dina kloka tankar och fina ord. Vad underbart att höra att det kan inspirera <3 Kram!

 5. Tack för ett fint blogginlägg!
  Viktigt att hitta sig själv i skapandet och följa sin egen rytm.
  Men också viktigt att ta små pauser och känna efter att kroppen är med så inte huvud och själ springer för långt före… om du förstår hur jag menar. Så försöker jag jobba – men det är ju så lätt att ryckas med.

  Mycket inspirerande blogg!

 6. Fantastiskt fint skrivet. Jag tycker också pendeln är viktig, men försöker hålla ”svängradien” lite snävare. Att inte pendla allt för mycket åt vare sig ena eller andra hållet, alltså. Så funkar jag och mår bäst – och jag önskar att alla kunde få hitta just ”sin” pendel och dess svängradie!

 7. tycker det här inlägget är så himla fint! för visst känner jag igen mig allt! jag jobbar aktivt på att behålla balansen både under de perioder jag är väldigt pepp, glad och känner mig nästintill oslagbar, ofta går jag in i depressioner och då finns det inte mycket inspiration eller pepp hos mig. så åh vad den där pendeln är viktig för mig! så bra att du skriver om det här!

 8. Åh vad det här slår an starkt i mig. Jag är nog stundvis också lite som en pendel, och jag tror definitivt, om det är så man är, att det är en del i att vara balanserad. Tycker också det är synd att samhället inte har mer utrymme för oss pendlare 🙂 Kram och trevlig helg, tack för ett superfint inlägg!

Lämna ett svar