Att känna sig som fisken i vattnet

Godkväll! Jag ligger raklång i soffan med datorn i knät. Skriver lite sms med Victoria om vad som ska packas ner. Ska vi ta med rekvisita? Vem tar med dator och usb? Imorgon går jag upp tidigt för att ta tåget till Karlstad. Victoria åker från Norrköping med bil och hämtar upp mig i Karlstad. Sedan åker vi vidare över gränsen till Norge. Vi ska nämligen föreläsa på Solør Fotoklubb imorgon. Så himla himla kul!

Att föreläsa är faktiskt något av det bästa jag vet. Jag inser detta mer och mer. I höstas hann jag och Victoria med tre föreläsningar, och varje gång var jag helt lyrisk efteråt och kände mig hög på upplevelsen. Jag tror att det är någonting med det pedagogiska som jag gillar så himla mycket. När jag har jobbat som lärarvikarie i skolan tyckte jag mycket om att få förklara ett mattetal för en lågstadieelev. När en kompis frågar mig något om Photoshop lyser jag upp och blir helt lycklig över att få visa det jag kan. Vet verkligen inte vad det är men jag tycker så mycket om det momentet. Jag har provat på så många olika saker i mitt liv och många av de jobb jag har haft har jag vantrivts på. När jag får undervisa/föreläsa/eller bara prata om foto så känner jag mig som fisken i vattnet. Och det är inte ofta jag gör det kan jag säga!

Foto: Jenny Jacobsson. Bild från vår föreläsning på Fotomässan 2014. Det var så mycket folk så jag var lite chockad! Här kan ni se vår föreläsning från förra året.

Efter föreläsningen imorgon ska vi bo på ett hotell som ligger nära skolan där vi ska vara. Ska bli så roligt att få se en ny plats och få lite kvalitetstid med Victoria! Jag längtar extra mycket efter morgonkaffet på hotellet såklart. Nej nu måste jag verkligen packa! Kram på er <3


Tomorrow I´m going on a trip to Norway together with Victoria. We have a lecture tomorrow evening at Solør Photo Club in Norway. I absolutely love to talk about photography and to share what I know. I´ve tried so many things in my life, and many jobs that I´ve tried have felt wrong. But when I get the chance to teach photography I feel so happy!

4 comments / Add your comment below

  1. Åh vad roligt! Jag gillar det också supermycket så jag hoppas att jag får göra det mer i framtiden. Ha det underbart!

  2. Tack så mycket 🙂 Det har gått jättebra och det var en sådan vacker plats! Åh vad roligt att du gillar vår kurs på Moderskeppet!!! Blir så glad att höra det 🙂 Stor kram!

  3. Så moro! Tvi-tvi og lykke til – og ha det gøy 🙂
    Dere er en super duo og jeg er så begeistret for deres kurs på Moderskeppet!

    Klemmer til dere begge 🙂
    ~ Charlotte

Lämna ett svar