Föreläsning på Solør Fotoklubb i Våler

En liten uppdatering från min resa till vackra Våler i Norge!

Imorse vaknade jag på ett hotellrum i en liten stad som heter Våler i Norge. Jag och Victoria åkte hit igår för att föreläsa på Solør Fotoklubb. Så igår gick jag upp klockan sex för att ta tåget till Karlstad. Väl där hämtade Victoria upp mig med bil och så körde vi i några timmar till Våler. Våler ligger längs älven Glomma och kantas av berg. Det var otroligt vackert och jag blev nästan lite chockad av utsikten från hotellet.

Imorse satt jag länge och bara tittade ut över bergen med mitt kaffe. Det är som medicin för själen att få befinna sig i så vacker natur. Föreläsningen hade vi på kvällen igår och den gick jättebra. Ca 20 personer hade tagit sig dit för att lyssna på oss och de var supertrevliga och peppande. Det var verkligen en härlig stämning. Efter vår föreläsning blev det kafferast och under tiden fick jag och Victoria den stora äran att poängsätta bilder för månadens tävling. Jag har aldrig befunnit mig i en jurysituation tidigare men det kändes faktiskt väldigt kul. Vi försökte väga in både teknik och känsla, och bedöma bilden på en helhet av dessa två. Så himla roligt!

Tyvärr hade jag bara min mobil med mig så det blir inga fancy bilder från resan 🙂

våler, solør fotoklubb, norge

Kaffe med utsikt från vår balkong på hotellet.

våler, solør fotoklubb, norge

Heia Hotell. Hallå vad mysigt!!!

våler, solør fotoklubb, norge

Igår lyste solen på balkongen och jag blev helt lyrisk över utsikten. Fick den gamla känslan: ”Här ska jag bosätta mig och skriva en bok” som jag får titt som tätt. Jag tyckte att landskapet påminde lite om Vik på Island, med ett litet hotell högt upp.

våler, solør fotoklubb, norge

Victoria njuter av solen!

våler, solør fotoklubb, norge

Vi gjorde lite sista ändringar i presentationen innan vi begav oss till Fotoklubben.

våler, solør fotoklubb, norge

Vår första föreläsning på Fotomässan 2014 hette ”Fem hemligheter till magiska bilder” och vi hade med några av hemligheterna även denna gång.

våler, solør fotoklubb, norge

En selfie innan föreläsningen drog igång. Föreläsningen ägde rum i Våler Ungdomsskole. Det var en supermysig kväll som avslutades med att jag och Victoria gick på Kinarestaurang. Jag försökte beställa Ramlösa på norska och det gick inte alls haha. Fick hjälp av de två andra restaurangbesökarna att säga rätt ord!

Tack till Solør Fotoklubb för att vi fick komma till er!

Lämna ett svar