Nu åker jag till Island och dricker kaffe i Reykjavik

Det är sen kväll när jag skriver det här. Jag sitter i mitt arbetsrum och tvingar ögonlocken att hålla sig uppe. Kläder, kamera och dator ligger nedpackade. I morgon (torsdag) tar jag flyget till Island. Mitt favoritland av alla länder. Mitt favoritland enda sedan jag var liten. Ett land som blivit mer favorit för varje gång jag varit där. Och som jag nu åker till en tredje gång.


Jag längtar alltid till Reykjavik och nu var dessutom mitt favorit-hostel ledigt över helgen så jag bestämde mig spontant för att åka dit. Detta är verkligen ett tydligt tecken på hur spontan jag är som person. På ett sätt är det planerat, då jag tänkt i över ett år på att åka. Men allt har varit osäkert runtomkring mig under våren och jag har inte vetat hur jag ska planera. Och inte riktigt vågat planera. Så därför köpte jag biljett först nu i veckan.

Jag åker själv. Har aldrig rest själv förut (bara flugit själv för att möta upp någon på plats.) Det ska bli så skönt!

Här är lite bilder från senast jag var där på en fotoresa, 2014 med Victoria:

Regnbågsjakt utanför Vik, södra Island.

Hade med fjäril som rekvisita såklart!


Vackra Jökulsárlón…

… där Victoria klättrade upp på ett isflak barfota för att ta ett självporträtt. Såklart!

Jag hade morgonrock och massa nattkläder med mig för jag jobbade på The Sleep Project.

Islands fina mossa.

Vår lilla bil! Älskar att köra på Island. En lång väg och ingen trafik. Perfekt haha!

Myskalas i våra fotokläder, efter en fotograferingskväll på stranden. 


I´m going to Iceland tomorrow, to drink coffee and stroll around in Reykjavik over the weekend!

6 comments / Add your comment below

 1. Tusen tack Charlotte!!! Och så himla fina ord du skriver, de går rakt in i hjärtat <3 Jag är så glad att du följer mig här! Stor kram på dig och hoppas du har en fin dag <3

 2. Åh vilken dröm det är att få åka till Island! Längtar tills jag har ekonomi för det. Hoppas du får det helt underbart och får med dig minst lika fantastiska bilder hem!

 3. WOW!
  Jeg og kjæresten drømmer også om en Islandstur, jeg må bare tørre å ta fly først… 😉
  Kanskje du har lyst til å dele noen tips om hvor det er fint å bo, drikke kaffe og kjøre?

  Klemmer, Janniche

 4. GOD TUR! Kos deg masse og nyt og ha det så gøy du bare kan ha det! Du er en fantastisk person med så mange fine tanker!! og jeg håper du får en superfin opplevelse med masse av fotografering!

  Klem Charlotte

Lämna ett svar