En lugn förmiddag med kaffe och podcast i min kreativa bubbla

Idag sov jag till halv elva. Efter att ha snoozat lite för länge gick jag upp och gjorde ett glas varmt citronvatten. Vaknade sakta till medan jag kokade upp vatten till kaffet. Silade mitt kaffe i Melitta-filtret. Tassade in i mitt arbetsrum och satte mig invid fönstret med dagens första kaffekopp.

lugn förmiddag
Den blå symbolen är en magisk symbol från de isländska sagorna. En Vegvísir som ska guida mig rätt på vägen och göra så att jag inte tappar min riktning i stormar och dåligt väder <3

Här sitter jag nu och tar igen mig. Det har varit hektiskt socialt de två senaste veckorna och jag får ett enormt behov av att gå in i min egen bubbla, vända inåt för att hämta kraft igen. Jag balanserar ständigt mellan mitt behov av att tillhöra och vara aktiv tillsammans med mina medmänniskor, och samtidigt få tid i min kreativa sfär där jag kan andas långa andetag och sitta i tystnad; låta inspirationen komma till mig. Reflektera och skapa.

lugn förmiddag

Under förmiddagen har jag lyssnat på Existenspodden med Patricia Tudor Sandahl. Patricia har skrivit flera böcker om det existentiella i tillvaron och hon är en stor favorit hos mig. Mitt i sin stora visdom är hon allmänmänsklig och vardaglig. Till min stora glädje är Patricia med och arrangerar en Existensfestival i augusti som jag blev sugen att åka på. Jag har kikat på programmet och blev helt eld och lågor!  Flera dagar som ägnas åt sådant jag ständigt tänker på. Dessutom med flera av mina favoritpersoner: Malou von Sivers, Eric Shüldt (som har den fantastiska podden Människan och maskinen) och Patricia.

lugn förmiddag
Ser ni att min dator blivit rosa?

Jag har också upptäckt en ny podd som heter Yogiskt– en podd om yoga och meditation där de pratar om hur man kan förhålla sig till livet och sig själv. Jag lyssnar på senaste avsnittet just nu där de pratar om att lära känna sig själv och vad som lyfter upp en i livet. De pratar också om att en passion inte behöver vara så himla storslagen. Det behöver inte innebär att du ska skriva en bok, bli en känd konstnär eller förändra världen. Det kan vara ett uttryck inom dig som ger dig glädje. Som får själen att sjunga. 

Ikväll åker jag till Tjörn där jag ska fira midsommar imorgon tillsammans med några vänner. Jag ser fram emot att ta med mig morgonkaffet ut på verandan, lukta på den fuktiga naturen och bara lyssna på fåglarna. Att vakna på landet är nog det bästa jag vet.

Hur ser era midsommarplaner ut? Tänker ni fira midsommar eller kanske strunta i det helt? 

1 comment / Add your comment below

  1. Hej Beata

    Alltid intressant att läsa dig. Jag tänkar att du vill absolut följa en väg. Du har en idé och du vill inte avstå från den. Jag märka den blå islandska symbolen. Jag tänkar att den symbolen är mycket stark: du följer den riktiga vägen trots tallrika hindren (stormar och dåligt väder , till exempel). Så förstår jag att du vill stanna i din kreativa bubbla. Och det är mycket bra : sitta i tystnad, låta inspirationen komma till dig. Reflektera och skapa. Jag vet att vad du skapar i fotografi är mycket vacker. Det är bara min personlig mening. Jag hoppas att jag tråkar inte ut dig med mina persönliga tänkar.
    Jag tillåter mig att titta på bilder av Tjörn genom internet. Ja, det är en mycket vacker plats med stenarna. Jag vet att det finns många stenar omkring Göteborg. 1978 besökte vi Smögen. Jag vet också att midsommar är mycket viktig för svenska, dagarna är lång, sommar börjar. Jag känner två platser i Paris i vilka är majstången: svenska kirkan och svensk kulturcentrum. Där dansar man också. Ibland gick vi där, det är mycket söt. I Frankrike har vi ”les feux de la Saint-Jean” (Skt Johannes bränder). Det är dock sällsynt. Vi har också ”Fête de la Musique”, en musikfestival som äger rum 21 juni. Överallt i Frankricke finns det musikfestivalen. Sommar börjar också men dagarna är inte så lång.

    Kram på dig

    Erik

Lämna ett svar