Tiden i en drömbubbla

drömbubbla

Jag sitter i min drömbubbla. Läser, skriver, dricker kaffe. Lyssnar på lugn pianomusik. Drömmarna får sväva fritt och det är bara jag som bestämmer. Ibland går det långt mellan gångerna, men varje gång jag kliver in i min egen sfär blir jag så tacksam. Det är som att dyka ner i en glittrande sjö, simma till botten, öppna munnen och låta det självlysande vattnet fylla lungorna. Som att dricka energi och inspiration. En lyckokänsla.

drömbubbla

Känner du igen känslan? Gör du något speciellt för att uppnå den? För mig kan det vara att skriva, fota eller spela piano. Den känslan uppkommer aldrig med andra människor. En förutsättning för att känslan ska uppstå är att jag är själv. Jag måste andas utan hinder. Vila i mig själv.

När jag tillåter mig att sjunka ner i mitt inre kan jag känna själen läka. Jag ser hur mina sår växer ihop. Hur mina blåmärken tynar bort och mörkret skingras. Åh vad jag är tacksam att ha en fristad. Ett hemligt rum med stjärnor i taket och en världskarta som jag kan rita om hur jag vill.

5 comments / Add your comment below

  1. Jag märker att jag försvinner lite in i nån bubbla när jag är ute och fotograferar! Men det är skönt, för man liksom slappnar av och glömmer allt annat ett tag!

  2. Jag går också in i det där när jag är själv och fotograferar. Allt bara försvinner och det är som om jag dyker ner från världen och in i något annat, kanske är det in i sig själv man hamnar? Tid och rum försvinner. Ofta känner jag mig trött och hungrig när jag är ”tillbaka” ur det igen.

  3. Känner verkligen igen mig i den känslan! Har jobbat extra mycket för att hitta de stunderna, då jag inte mått så bra på sistone! Och det är precis som du säger, det är som att något flödar in i en och helar!

    Skriva och läsa är såna tillfällen. Bara sitta och titta ut genom fönstret på regnstormar och snöstormar. Sol kan också vara fint, men det är något speciellt med stormar som gör mig lugn. Att lyssna på vinden som susar genom löven eller vattnet vars vågor slår in mot en strand eller kluckar mot en brygga är också favoriter. Att titta på vissa filmer. Det är i alla fall några jag kan komma på just nu! =)

    Ha en fin kväll!

Lämna ett svar