Min inre kompass måste skyddas bakom glas

inre kompass

Jag har alltid haft svårt att känna vad som är jag och vad som är påverkan från andra. Vad är förväntan från omgivningen och vad är min egen vilja? Ibland har jag känt det som att jag är för öppen för världen. Jag tar liksom in allting och låter mig påverkas. Hela mitt vuxna liv har jag jobbat med att inte ta in lika mycket. Inte påverkas lika mycket. Jag tror att det är bättre nu. Jag är bättre på att skilja på mig själv och min omgivning. Jag försöker låta min inre kompass vara ifred så att den ska kunna ställa in sig rätt och inte hoppa in på någon annans spår. Men det finns störningar hela tiden. Min kompass känner in åt alla håll.

På sistone har jag visualiserat min inre kompass som att den ligger bakom glas. Som att jag måste se till att skydda kompassen och inte låta någon eller något göra sönder glaset. För så länge jag kan ha en tydlig gräns mellan mig och min omvärld så kan min kompass ställa in sig som den vill, efter sin egen signal.

Jag vet ju att min kompass funkar lika bra som alla andras, bara den får vara ifred.

4 comments / Add your comment below

  1. Haha jag låg och tänkte på detta nu ikväll, att jag verkligen borde pausa från i alla fall facebook och instagram ett tag! Men precis som du är jag aktiv i dessa kanaler så det är svårt att välja bort. En tanke jag fick är att man under en period kan fokusera på att enbart producera eget material, och inte ta in vad alla andra gör. Kanske kan man ha typ en dag i veckan (eller flera!) då man kollar vad andra gör, men inte mer än så. Tål att tänkas på i alla fall 🙂 Kram

  2. Känner också igen mig, framför allt när man läser ”gör så här eller så här” , då rusar jag på utan att tänka mig för och inser där längre fram att jag sprungit mot ett mål jag kanske inte ens vill nå. Egentligen skulle jag behöva ta bort alla sociala medier osv. Jag känner verkligen att de påverkar och stressar mig, men som företagare är den ju en stort sätt att nå sina kunder idag. Gäller väl att försöka hitta en balans antar jag, (har själv inte hittat den än 🙂 kram

  3. Åh vad fint att höra att du känner igen dig <3 Jag tror att jag har tänkt så himla mycket på att jag blir påverkad av andra och då har jag liksom jobbat mycket på att "stänga ute" vetskapen om min omvärld och vad andra människor gör. Det är en häftig känsla när man börjar känna sin egen kompass igen. Men det är svårt 🙂 Hoppas att du kan hitta tillbaka lite mer till din inre kompass! Kram

  4. Men vad jag känner igen mig i din text. Dock har jag aldrig känt att jag blivit bättre på att låta min inre kompass styra. Snarare tappat bort den helt ju äldre jag blir.

Lämna ett svar