En helg på landet med fotolust och färgsprakande natur

 fotolust

I helgen har jag varit med mamma på landet. I lördags sov jag till kl nio, tassade runt inomhus och drack kaffe i flera timmar tills vi drog på oss varma kläder och gick ut för att leta svamp. Hittade massa trattkantareller och gula kantareller. I år är första året jag har lärt mig att njuta av att plocka svamp. Har äntligen fattat charmen med det och blir så avslappnad av att vandra runt i timmar, titta ner i mossan och känna spänningen när det kanske skymtar något gult bortom stenen!

 fotolust

I söndags tog jag med mig kamera och stativ upp till en glänta för att ta bilder i skogen. Jag fick tvinga mig själv men innerst inne ville jag verkligen gå ut och fota. Jag letar fortfarande efter min fotolust. Den försvinner så lätt men den har börjat komma allt oftare. I den här gläntan tog jag en hel drös med självporträtt där jag stod stilla, slängde med håret, sprang och kastade löv i luften.

 fotolust

När jag krafsade ihop alla löven från marken var mitt hjärta dubbelt så stort och jag skrattade nästan högt för mig själv och tänkte: Detta älskar jag att göra. Jag älskar att kasta blöta löv i luften och hoppas på att de kommer med i bild.

fotolust

Kasta kasta!

fotolust

Böjer mig ner för att plocka upp löven. Till historien hör att jag hade glömt min fjärrutlösare hemma så jag fick springa med tio sekunder mellan kameran och platsen där jag hade satt fokus. Himla kul!

fotolust

Och en av bilderna fick bli en springbild. Jag älskar att fota när man springer mot något. Som jag gjort här och här till exempel.

fotolust

Den senaste månaden har jag tänkt mycket på lust. På att jag vill hitta tillbaka till min lust. En väg till det tror jag är genom att släppa prestationer. Eller att hitta en lust i presterandet. När jag ska ta en bild vill jag såklart att den ska bli fin och bra, men jag övar hela tiden på inställningen att det viktiga är att det är roligt när jag fotograferar, och att jag vet att det lika gärna kan bli ”dåligt”. Och det är okej! Jag har hur många bilder som helst som ligger och dammar på olika hårddiskar för att de inte blev som jag tänkt mig. Men någonstans tänker jag att det viktiga är att vara i rörelse. Att inte stanna. Att låta kreativiteten fortsätta på ett eller annat sätt. Och därför älskar jag att bara fota svamp eller grenar också, som ett sätt att släppa prestationen och bara fånga det jag ser.

fotolust

Jag har förresten startat ett instagramkonto för min blogg som ni kan följa här. Tänker att jag lägger upp lite mer vanliga bilder där så får mitt fotokonto vara för mina konceptuella bilder. Nu ska jag ge mig ut i den strålande solen! Hoppas ni får en fin start på er vecka. Kram!

 

10 comments / Add your comment below

 1. Åh tusen tack Pia <3 Ja, visst är det vackert när löven ser ut som att de svävar! Det är svårt med det där med lusten. Jag märker att den går i vågor, och därför blir jag så himla glad när den kommer till mig 😀 Men det är nog en bra grej att kunna fortsätta fota även om lusten inte riktigt finns där. Kram!

 2. Hej Erik! Tusen tack! Jag blir så glad att du gillar mina bilder <3 Visst är det fina höstfärger! Solen är så vacker nu i hösten att fotografera i! Det är så sant att det ska vara ett nöje att skapa! Hoppas du också kan känna skaparlusten 🙂 Nu har jag äntligen hittat min fjärrutlösare haha! Stor kram!

 3. Tusen tack Wilda! Jag det är verkligen något speciellt med den typen av bilder 🙂 Kram

 4. Åh!!! Tusen tack fina du <3 <3 <3 Jag ser fram emot att hänga massor på din fantastiska blogg också!!! Kram

 5. Men åh, vilken superfin och mysig blogg du har!! Kommer definitivt hänga mycket här, läsa dina kloka texter och njuta av dina fantastiska bilder 🙂 ♥

 6. Åh vad fint att höra Mona <3 Tack!!! Det värmer 🙂 Hihi vad roligt att du känner igen dig med självutlösarbilderna! Ja det skulle verkligen bli en komisk bok 😉

 7. Hej Beata

  Jag tittade på dina bilder som är underbar. Jag älskade mycket höstfärgen. Ytterligare lysade solen, hemskt gott för att fota !!! Jag märkade också dina fina självporträtten. Ja, du är en fin modell med en vacker klänning.
  Jag älskade hur du fångat löven. En gång till var du mycket kreativ, det är mycket viktigt för dig. Jag älskade alltid ditt kreativitet. Klart måste du försätta att ta kreativa bilder. Du har rätt när du skrev : ”att det viktiga är att det är roligt när jag fotograferar”. För mig måste fotografi ett nöje.
  Nästa gång glöm inte din fjärrutlösare.

  Kram från Erik

 8. Vilken fin blogg! Massor av fina bilder! Fnissar igenkännande på självutlösarbilderna. Skulle bli en rolig fotobok av alla sådana man har i gömmorna. 😀

 9. Åh, så mysigt att vara ute så där i skogen och njuta ock fota! Älskar hur du fångat löven i bild nr 4:) nästan som att de svävar!
  Tycker också det är svårt med lusten! Men många säger att man ska bara fortsätta fota (eller vad man nu gillar för kreativt) ändå, så kanske kreativiteten triggas..Fast som du säger, utan krav på att det måste bli bra!

Lämna ett svar