Längtans lugn

En dag i vecka fem är jag hemma sjuk. Dagen vecklas ut till en tyst dag i avskildhet. En sån där dag som går i evighetens tecken. En dag när jag får vakna, äta frukost, säga hejdå till familjen, och sedan fylla på min kaffekopp och lägga mig under täcket igen. Gömma mig för världen och samtidigt känna hela livet spritta inne i kroppen. Ett längtans lugn!

Jag bor i sängen hela dagen. Bor i sängen med min kaffe och min anteckningsbok. De små hårddiskarna i blått och svart ligger på kudden. Minneskortläsaren ligger halvt under täcket. Canon 5d mark iii ligger på sidan med sitt 100 mm macro 2.8 ifall jag skulle se en fågel utanför fönstret.

För jag har visst blivit fågelfotograf! Utan ett endaste bra teleobjektiv har jag nu börjat lura på fåglarna genom fönstret. Trädet är alldeles för långt bort och fåglarna blir pyttesmå på bilderna så att jag måste beskära nästan hela bilden, men jag ser det som en långsam väg framåt mot att väcka den naturfotograf som ligger i mig och sover.

Kanske att jag byter plats nån gång för att dricka kaffet med den skummade havremjölken i en gul fåtölj. Bara för att stirra in i datorskärmen i ett annat rum ett litet slag.

Jag spenderar dagen så. Halvt utsträckt på sängen, eller i en fåtölj, med små avbrott för fotograferande. Mina fingrar svävar fram och tillbaka över den lilla styrplattan på min laptop, för att redigera kurvor och nyanser i Photoshop.

Det var nog längesedan jag ägnade så här mycket tid till fotograferandet. Blev så upptagen av vardagens magi och mina egna fantasier. Världen blir så mycket vackrare när det finns tid för kreativitet!

1 comment / Add your comment below

 1. Hej Beata
  Jag har just läst med intresse vad du skrev. Jag tycker att du behöver lugn för kreativitet som många fotografer. Det är därför du känner behov av att isolera dig (ingen kontakt med världen) .Det är sant, det är ofta svårt att fotografera när du är med andra personer. Jag tycker så, har jag rätt ? Det är vad jag känner när jag läser dina tankar. Kanske tycker du annars.
  Halvt utsträckt på sängen eller i en fåtölj är det viktigaste att skapa. Jag vet att du skapar underbara bilder enigt din fantasi. Ganska ofta tittar jag på dina bilder genom internet. De är absolut underbar. Jag märkte bilden med dig framför fönstret. Du observerar kanske något ute. Jag gillar också bilden med fåglarna med den lilla texten.
  Dessutom läser jag dina pesonliga tankar som speglar väl din personlighet.
  Som du står jag ofta framför fönstret och jag tittar på trädgården även om det regnar som i dag. Kanske känner jag behovet att gå till omvärlden. Det är också så med Evelyne. Särskilt nu därför att vi har utegångsförbud klo 18. Detta åtgärder är verkligen smärtsamma. Ändå ska jag försöka att skapa (fotografera och Photoshop). Jag måste hitta några idéer.
  Jag ska läsa vad du just skrev.
  Var rädda om dig
  Kram
  Erik

Lämna ett svar