Just nusitter jag i gula öronlappsfåtöljen och ammar min sju veckors bebis med en hemlagad varm choklad bredvid mig.

öser regnet ner och Göteborg är så mycket Göteborg som det kan vara. Milt och regnigt och faktiskt ganska mysigt.

är jag resesugen, vilket är lite ovanligt för mig. Speciellt för att jag längtar till lite varmare land. Fast allra mest längtar jag till en vintrig skidresa med våffelstopp i backen, oändlig frisk luft och kortspel i en trästuga. De skidresor vi gjorde som barn har en magisk plats i mitt minne och jag drömmer om att kunna ge mina barn det. (Och så längtar jag till Island såklart- längtar alltid till Island.)

är jag sugen på dans och fest och vin! Försöker minnas att den dagen kommer, bara inte just nu.

längtar jag efter att komma igång med någon slags träning efter mitt kejsarsnitt. Har gått powerwalks i en vecka men vill simma t.ex. Och basta! Behöver få ur mig energi.

längtar jag efter en alldeles egen stuga, lite gömd bland buskar och träd. Att sitta där en försommardag med öppet fönster och ett lätt regn utanför, bara äga tiden helt för mig själv.

Det är så typiskt den första tiden med barn. Att längtan efter allt som inte går växer sig så stor. För jag vet ju att det kommer en tid för mig igen, där det finns plats för stunder av reflektion och återhämtning. För det är ganska tufft ibland att ha så stort behov av återhämtning som jag har. Först måste jag sitta och bara titta ut genom ett fönster ett bra tag, sedan kan jag börja formulera lite mer tankar och skriva. Men det tar tid och ofta finns det inte så mycket tid. Så barnen har gjort mig till en tidsjagare. Jag blir allt skickligare på att hitta små hål att krypa in i för att samla på återhämtningsminuter.


Nu har jag just lärt mig att blogga med mobilen- så förhoppningsvis blir det lite bloggstunder under amning och när bebis sover i famnen!

4 comments / Add your comment below

  1. Hej 🙂 Så roligt att du kommenterar! Visst är det en fantastisk plats island! Har du varit där också?

    Det kan faktiskt vara ganska mysigt att längta! Just nu längtar jag också efter en varm bastu som kontrast till den kalla luften 🙂 Man får ju energi av att längta och drömma sig bort också. Igår var det sol o Gbg så underbart!

  2. Island är en fantastisk plats att vara på så jag förstår verkligen varför du längtar dit igen. Det är aldrig fel att längta efter något och jag tror det blir ännu enklare att börja längta när det är sådant väder som det har varit här i Göteborg det senaste.

  3. Fint att se det så! Som att man får utforska vad det är man längtar efter! Tack <3

  4. tänker att det säkert är bra att få plats för den där längtan! alltså det är jättetufft med litet barn och allt det kräver av en, men det är spännande att se VAD det är man längtar över när man är i det där. Ibland kanske man märker att det är något annat än vad man trodde?
    och grattis till bebisen!!!

Lämna ett svar