Just nu

sitter jag i vårt vårljusa kök och kisar, solen reflekteras så starkt mot de ljusa husfasaderna mittemot.

dricker jag Grönt Te Vanilj från Garant.

sitter min femåring med min mobil i soffan och spelar Barbiespelet, medan min ettåring sover i stora sängen.

funderar jag över Internationella kvinnodagen (idag) och att jag läste om hur det går bakåt på så många platser i världen, och hur tydligen bara en av fem unga idag vill kalla sig feminist.

har jag ett litteraturseminarium på måndag som jag verkligen skulle behöva klara, men det är mycket text kvar och så lite tid över till plugg. Hade varit skönt att slippa göra om det senare. Av egen erfarenhet vet jag att mirakel kan ske på detta plan i mitt liv, då jag plötsligt blir hyperfokuserad och ägnar natten åt allt det som sopats under mattan fram till deadline. Vi får se!

läser jag En stund är vi vackra på jorden av Ocean Vuong. Vacker och drömskt skriven.

funderar jag över de raljerande texter jag läst om Högkänslighet på sistone. Jag har en hel del drag som fått mig att ”identifiera” mig som högkänslig och det är verkligen ingenting jag gör för att verka intressant eller speciell, som en skribent hävdade i GP. Enda anledningen att jag läst på om detta (och en mängd olika personlighetsdrag) är ju pga besvär i livet, saker som gett mig känslan av att vara mindre kapabel än andra i vissa lägen. Det är inte direkt något att vara stolt över. Blev faktiskt irriterad av hur raljerande den där texten var. I en mapp på min dator ligger nu ett dokument med titeln ”Till de högkänsligas försvar” men jag är alldeles för konflikträdd för att skicka den haha. Kanske lägger upp den här istället.

har krokusar och andra vårblommor plötsligt slagit ut i rabatterna på vår gård. Idag är det vår i Göteborg!

1 comment / Add your comment below

  1. Pingback: Just nu -

Lämna ett svar