Erövrarna

Gick upp tio idag och läste GP. Glad över klart väder. Hannes hade en insändare på Fria ord. Replik till Lena Adelsohn Lijeroth om upphovsrätt och fildelning. Stolt! Selma ringde elva och vi sågs för en morgonfika på Coffee Dream på Linnégatan. Som alltid när vi möts samtalade vi om det mesta som rör livet och konsten. Idag blev det litteraturen och storslagna drömmar om framgångar i New York. Vi insåg att varje gång vi ses väver vi en tavla av våra tankar och drömmar, fäster den på väggen och konstaterar hur bra vi är. Kaffedoften ger oss självkänsla och vi har nu bestämt oss för att erövra vårt privatliv. Igår var jag hemma hos Katarina i Guldheden och njöt av hennes alldeles nyköpta lägenhet med ett magnifikt kök. Över whiskey och te pratade vi om oss själva. Nästa helg är det den självbiografiska festivalen ”Kära dagbok” på Atalante. Då kommer Unni Drougge och Maja Lundgren dit. Jag och Selma ska läsa ur våra dagbocker samt mingla. Nästa helg, har vi sagt, är helgen då vi lever ut och återerövrar våra liv. Och förhoppningsvis en liten del av världen också.

Lämna ett svar