Iscensatt självporträtt för Moderskeppet

Beata_fotograferar_kamera-1024x682©moderskeppet Det är söndag kväll. Lägenheten är full av mysbelysning i form av levande ljus och små lampor i hörnen. Jag sitter i mitt arbetsrum med en het kopp kaffe. Det är inte ofta jag dricker kaffe sent på kvällen, men ibland känns det helt rätt. Jag har inte jobbat något framför datorn på hela helgen, och nu ikväll kände jag ett sådant starkt behov av att få kliva in i min egen sfär, skriva på min blogg och uppdatera mig på internet. Därför passade kaffe så bra just nu!

moderskeppetkursJag tänker på min och Victorias kurs. På vår allra första videokurs som vi skrev för Moderskeppet. Det var en otroligt häftig process. Vi pratade mycket om vad som var viktigt för oss att dela med andra människor, och på hur vi ville framstå. För oss kändes det viktigt att förmedla en ödmjuk inställning till foto. Det handlar inte om att vara bäst eller mest professionell; det handlar om att hitta sin egen röst och om att gräva i sig själv efter modet att våga förverkliga sina egna bildidéer. I just den här kursen lär vi ut hur man kan ta ett iscensatt självporträtt. Det är så otroligt roligt att använda sig själv som modell och jag tycker att man blir så fri i det sättet att jobba. Jag gillar att fota andra människor också, men jag måste säga att det är någonting magiskt med att vara ensam med kameran ute i naturen. Det är som en liten hemlighet. Och att sedan få komma hem och dela med sig av den hemligheten till andra människor, det är riktig magi!

För att se på kursen behöver du ett medlemsskap, men de tre första avsnitten är gratis 🙂

Se kursen här.

It´s Sunday evening. I´m having a late cup of hot coffee, and outside heavy rain is falling. I wanted to share the video course that I have been working on with Victoria. The course is about how to take a staged selfportrait, something that both me and Victoria loves to do. To me, being outside alone with my camera, feels like magic.

To see the course (in swedish) you´ll need an account with Moderskeppet, but the three first episodes can be seen for free 🙂

Have a look at the course here.

Foto: Moderskeppet.

2 comments / Add your comment below

Lämna ett svar