Mina 2 bästa tips för att göra en levitation

I helgen skrev jag ett blogginlägg för Moderskeppet där jag ger lite extra tips kring att göra en levitation. Jag älskar att jobba med levitation. Levitationbilder skapar jag bara för nöjes skull och det är underbart att skapa en bildvärld där allt är möjligt!

Idag har jag har valt ut mina två favorittips som jag tycker är enkla knep för att få till en extra känsla i dina flygbilder:

1. Fånga flygande hår

– Se till att fota några extra bilder där du får håret att flyga. Jag brukar fota flera versioner där jag slänger runt eller håller upp lite hår i luften. Detta kan jag sedan klippa in i bilden.

Att håret inte hänger rakt ner mot marken gör mycket för att skapa en flygande känsla. Vill du däremot att personen ska hänga stillsamt i luften kan håret få falla ner mot marken. Tänk då på att håret faller mot rätt tyngdpunkt.

 

2. Skapa rörelse i kläderna

– Kläder kan lätt se stela ut och förstöra upplevelsen, speciellt om du vill att det ska se ut som att personen flyger uppåt och lyfter från marken.

Ta några extra bilder där du kastar upp kläderna eller rör dem på olika sätt. En klänning går lätt att få rörelse i, men det går lika bra att skapa rörelse i en kavaj, ett par byxor eller ett lakan.

Ni kan läsa hela blogginlägget här. Jag kommer dela med mig av de andra tipsen i ett senare inlägg.

Lämna ett svar