Glädjefylld vilja

Ni vet ju, om ni läst här ett tag, att jag funderat mycket på beslut och riktning i livet de senaste åren. Ibland (ok ofta) googlar jag mig fram till texter/bloggar/artiklar på ämnet och i helgen hittade jag till psykosyntes och vilja. Jag ville dela denna text jag hittade på en blogg skriven av Eva Swede. Här är länk till inlägget som ni kan läsa nedan:

”Jag pratar ofta om Glädjefylld Vilja. Glädje ger energi, kreativitet och mod. Vilja ger riktning, kraft och struktur. När jag glömmer att stämma av andras önskemål med min inre kompass är det lätt att jag går vilse en stund.

Om jag ställer mig frågan om jag känner Glädje och Vilja när jag står inför en uppgift eller ett val och ger mig själv tid så kan jag ofta hitta svaret på hur jag ska agera och vad jag vill åta mig. Glädjefylld Vilja ger flow. Utan den är det svårt att hitta motivationen och genomföra det jag föresatt mig eller lovat.

Glädjefylld Vilja leder till en kärleksfull handling eftersom jag tar hänsyn till både mig själv och min omgivning. Om jag enbart lyssnar till andras vilja riskerar jag att göra våld på mig själv. Om jag enbart lyssnar till mig själv blir jag lätt egocentrisk och tappar kontakt med andras verklighet. För mig är Glädjefylld Vilja en del av självledarskapet.”

Från Eva Swedes blogg.

Kanske kan detta bli en ledtråd längs vägen?

2 comments / Add your comment below

  1. Hej Erik! Tack för dina tankar. Ja, det är viktigt att våga lyssna till sig själv även när andra säger något annat. Men det är såklart en balans mellan att lyssna in andra, till exempel i livsval som påverkar familjen, och ändå kunna må bra själv i sitt beslut. Hoppas du har en fin sommar! Kram

  2. Hej Beata
    Som vanligt läser jag vad du skrev. Det är sant, glädjefylld vilja är mycket viktig om du vill vara kreativ. Du är mycket mer motiverad när du känner glädge. Jag tycker personligt att du måste förtjänna att lyssnar till dig. Egocentricitet är ett mycket vanligt fel men måste du lyssna de till andras vilja ? Jag skulle svara : nej. Det är sant, det är inte så klart särkilt när de andra tycker annorlunda (familjen, till exemplel).
    När jag tittar på din foto känner jag att du är full av glädje. Jag tycker att du är positiv. Jag gillar mycket ditt sätt att tänka. Du är en riktig filosof. Har jag fel ?
    Kram
    Erik (Frankrike)

Lämna ett svar