Bilder från min utställning med Sagoakademien

Jag tänkte ta med er på en guidad tur på min och Victorias utställning som öppnade i måndags på Scandinavian Photo i Bankeryd!

Utställningen hänger i ett ljust, avlångt rum med vita väggar. Det här hörnet är det första hörnet till vänster när man kommer in. Först har vi en info-skylt om utställningen och sedan kommer de första bilderna!

Jag och Victoria går tillsammans under namnet Sagoakademien. Vi gör olika bilder, men eftersom vi jobbar mycket ihop bestämde vi oss för att ha ett gemensamt namn. Bilden till vänster är min och bilden till höger är Victorias.

Vänstra bilden är min här också och högra är Victorias. Vi valde att inte sätta ut våra namn under varje bild, eftersom vi ställer ut under gemensamt namn. Båda dessa bilder är faktiskt fotograferade på samma ställe på Island!

Det står två enorma växter utplacerade i rummet. Vi hängde de flesta bilderna i par, eller tre och tre, och då passade det bra att bryta av med växterna där det inte hänger någon bild.

Såhär fortsätter utställningen. De två bilderna till vänster hängde vi som en grupp, och de tre till höger fick bli en annan grupp.

Som fortsätter såhär 🙂

Det konstiga är att utställningen är som platsanpassad för det här rummet. Vi visste inte alls hur den skulle fylla rummet, men den fyller alla väggar helt perfekt!

Dessa sex bilder har både starkare och varmare färger än de flesta andra bilderna på utställningen.

Sedan kommer mina tre bilder från The Sleep Project som hänger på en egen vägg.

Och utställningen avslutas med dessa två bilder. Även här hänger min bild till vänster och Victorias till höger. Jag har inte tänkt på det innan men vi har hängt nästan alla på det här sättet.

Det är så mysigt här inne för de har en kaffemaskin och kakor som står i en burk. Redan på måndagen kom det en besökare för att titta och han hade med sig en kaffekopp in till utställningen. Så himla perfekt! Han hade dessutom varit på Island så han kände igen sig i flera av bilderna. Vi stod och pratade om olika miljöer på Island och jag kan lova er att jag går igång på det haha! Älskar att prata Island.

Victoria tog en liten paus på stolen medan jag gick runt och fotade.

Det är alltid mysigt med bänkar på utställningar tycker jag. Skönt att kunna sitta och bara titta länge på en tavla!

Här kan ni läsa vår text om utställningen. Där kan du också se två enorma porträttbilder på mig och Victoria haha.

Hoppas ni har fått en bra känsla för hur utställningen ser ut. Jag hoppas såklart ännu mer att ni kan åka dit och se den men det är ju inte så lätt om man bor långt ifrån.

Planen är att åka runt med utställningen sedan, så jag skriver så fort nästa ställe är fixat!


Images from my exhibition that I have together with Victoria Söderström and that is up right now!

Lämna ett svar