Bakom kulisserna: Fotografering och snabbredigering av min nya bild

Hej på er! Idag får ni följa med bakom kulisserna när jag fotar ett iscensatt självporträtt.

Jag tog den här bilden förra veckan då jag egentligen skulle gå ut i skogen för att fota mot ett träd. När jag gick in i sovrummet var eftermiddagsljuset så vackert att jag fick en ny idé och bestämde mig för att fota i det det vita hörnet istället.

bakom kulissernaBilden heter”Imagine a bird”- en liten hyllning till mitt bloggnamn!

bakom kulissernaSåhär såg den första testbilden ut. Ser ni hur mjukt och fint ljuset är?

bakom kulissernaSom ni kommer se i filmen använde jag mig också av garn. I slutändan bestämde jag mig för att strunta i garnet. Jag tyckte att det räckte med den blå himlen på väggarna.

Och här kan ni se filmen, där jag flyttar på sängen i vårt sovrum för att den inte skulle skymma hela hörnet där jag skulle fota. Och så får ni se en snabbversion av redigeringen av bilden. Eftersom det går ganska fort får ni bara kommentera eller maila mig om ni undrar över något!

Musik i filmen är från bensound.com. Du kan också prenumerera på mina fotofilmer!

2 comments / Add your comment below

  1. Hej Erik! Vad roligt att du har tittat på filmen och vad roligt att du också gillar naturligt ljus! Det blir så fint med det mjuka ljuset tycker jag 🙂 Tusen tack för dina fina ord! Kram

  2. Hej Beata

    Jag har just tittat på filmen. Ja, du förklarar mycket bra hur du gör med ljuset som är mjukt och fint. Jag tycker mycket om naturligt ljuset. Jag använda mycket sällan blixten. Klart förstår jag inte allt. Men du lyckades att visa din metod med photoshop. Jag ska prova den när jag ska ha mer fantasi. En gång till lyckades du att utryckta du din drom, tror jag. Jag tycker mycket om ditt iscentatt porträtt.
    Ytterliggare är musiken Bensound mycket fin.

    Kram från Erik (Frankrike)

Lämna ett svar